Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Barn- och utbildningsnyheter / Avgiftskontroll i förskola och fritidshem

Avgiftskontroll i förskola och fritidshem

Publicerad den 8 september 2017 Barn & utbildning

Vimmerby kommun kommer att genomföra en avgiftskontroll av de familjer som hade kommunal förskola eller fritidshem under 2015. 

Under september och oktober kommer barn- och utbildningsförvaltningen att kontrollera de inkomstuppgifter som vårdnadshavare med barn inom förskola och fritidshem lämnade för 2015.

Kontrollen kommer fortsättningsvis att genomföras varje år för att säkerställa att alla betalar rätt avgift, vilket är viktigt ur rättvisesynpunkt.

Hur görs kontrollen? 

Vi hämtar uppgifter från Skatteverket om årsinkomsterna för 2015 och delar den med 12 och får fram en genomsnittlig månadsinkomst. Den jämförs sedan med den inkomstuppgift du har lämnat och som är registrerad inom förskola och fritidshem i Vimmerby kommun.

Vårdnadshavare har ansvar för att meddela rätt inkomst och familjeförhållanden, så att avgiften för förskola/fritidshem för hushållet blir rätt. 

Har du betalat för mycket eller för lite avgift för 2015?

Visar det sig att den inlämnade inkomstuppgiften för 2015 har varit högre eller lägre än den faktiska inkomsten innebär det att vi i efterhand fakturerar eller betalar tillbaka skillnaden i avgift. Har du betalat för lite under år 2015 kommer du att få en faktura att betala inom 30 dagar. Har du betalat för mycket kommer vi att betala tillbaka överskottet så snart som möjligt. För belopp mindre än 600 kr per år görs ingen korrigering. 

Har du frågor och vill ha mer information

Kontakta barn- och utbildningsförvaltningen eller administratörerna för förskolan eller fritidshemmen. Kontaktuppgifter till administratörerna finns under respektive förskola/fritidshem. 

Sidan uppdaterad den 8 september 2017

Kontakt