Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Barn- och utbildningsnyheter / EU-stöd till Astrid Lindgrens skola för att utveckla undervisningen i engelska

EU-stöd till Astrid Lindgrens skola för att utveckla undervisningen i engelska

Publicerad den 5 juni 2015 Barn & utbildning

Grattis till Astrid Lindgrens skola, som enda skola i länet fått medel från Erasmus + för att utveckla undervisningen i engelska. Skolan har tilldelats 38 473 euro. Skolan kan framöver göra verksamhetsbesök i skolor i länder där man lyckats bra med undervisning i engelska som andraspråk. Dessutom kommer pedagogerna få möjlighet att fördjupa sina engelska språkkunskaper och undervisning.

Erasmus + är ett EU-program för internationellt samarbete inom utbildning, ungdom och sport. Programmet gäller från 2014 och pågår fram till 2020.

Genom programmet kan bland annat förskolor, skolor, yrkes- och vuxenutbildningar, kommuner, fritidsgårdar och ideella organisationer i Sverige söka medel för att genomföra samarbeten och utbyten med organisationer i andra länder. Elever, studerande, personal och unga kan delta i aktiviteter, till exempel studier, praktik och kompetensutveckling utomlands.

Sidan uppdaterad den 5 juni 2015

Kontakt